Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.be

Storing? Bel
0032-38080278

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0032-38080278

Rollenbanen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Rollenbanen worden gebruikt voor het intern transporteren van bijvoorbeeld dozen, kratten of pallets. Denk bijvoorbeeld aan productieprocessen in de industrie, recycling en bulk. Maar ze worden ook in magazijnen en distributiecentrums ingezet. Een rollenbaan is een robuuste onderhoudsvrije oplossing voor automatisch intern transport. Daarnaast zijn ze ideaal ter overbrugging van twee processen, zoals het verpakken van pallets en het coderen van pallets. Rollenbanen functioneren uitstekend onder externe omstandigheden waar veel vervuiling optreedt. Ze zijn leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk: aangedreven rollenbanen, zwaartekracht rollenbanen en harmonica rollenbanen. Elk type rollenbaan heeft specifieke eigenschappen en onderdelen. Wij vertellen je hier graag meer over. Overweeg je het kopen van een rollenbaan en heb je na het lezen van deze pagina nog altijd vragen? Neem dan gerust contact met ons op, en wij voorzien je graag van persoonlijk advies en een heldere uitleg over ons productassortiment.

Download gratis technische documentatie

Aangedreven rollenbaan

Een aangedreven rollenbaan transporteert producten van A naar B en wordt het meeste toegepast voor intern transport. Ze kunnen op verschillende manieren en met verschillende onderdelen worden aangedreven. Zo kan de aandrijving in de rol zitten, aandrijving door middel van een aandrijfriem of aandrijving door middel van een rondsnaar. Aangedreven rollenbanen worden vervaardigd uit staal, RVS, aluminium en kunststof.

Niet-aangedreven rollenbaan

Een niet-aangedreven rollenbaan wordt ook wel een zwaartekracht rollenbaan genoemd. Deze wordt onder een hoek geplaatst en door zwaartekracht worden de producten van A naar B getransporteerd. Deze oplossing behoeft nagenoeg geen onderhoud en het kost geen energie. Daardoor is dit een van de meest duurzame manieren van intern transport. Zwaartekracht rollenbanen zijn leverbaar in diverse lengte, breedte en hoogte. Ze kunnen worden uitgevoerd in staal, RVS, aluminium en kunststof.

Harmonica rollenbaan

Een harmonica rollenbaan heeft als grootste voordeel dat deze flexibel is in lengte. Door zijn harmonica constructie kan hij uitgetrokken worden totdat deze precies de juiste lengte heeft. Een rollenbaan die in hoogte verstelbaar is dus! Bovendien heeft hij een mogelijkheid tot draaien zodat een bocht gemaakt kan worden. De draaicirkel is weliswaar beperkt. Harmonica rollenbanen zijn verkrijgbaar in aangedreven en niet-aangedreven variant. Ze worden geleverd in verschillende hoogten, lengten en breedten.
Wil je weten of jouw gewenste hoogte, lengte en breedte in ons assortiment zit en overweeg je de koop van een rollenbaan? Wij vertellen je er graag meer over!

Voordelen van rollenbanen op maat

De inzet van rollenbanen van ACB biedt verschillende voordelen voor jouw organisatie, onder andere:

  • Het zorgt voor meer efficiëntie in automatiserings- en logistieke oplossingen
  • Ze zijn zowel aangedreven als niet-aangedreven verkrijgbaar, afhankelijk van je wensen
  • Onze rollenbanen zijn op maat en modulair in te passen in jouw productieomgeving.

Alternatieven voor rollenbanen

Wanneer een rollenbaan niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Bij ACB Transportbanden & Onderdelen zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar voor rollenbanen, die meermaals worden ingezet op advies van onze technisch adviseurs, namelijk:

Advies over rollenbanen ontvangen?

Onze technisch adviseurs geven je graag advies over welke rollenbaan het beste presteert en rendeert in jouw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen geeft vakkundig advies en levert rollenbanen voor verschillende toepassingen in de agro & food, recycling & bulk en interne logistiek. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals CE of HACCP - indien van toepassing.

Wil je meer informatie over onze rollenbanen? Neem contact op met onze specialisten door het formulier op deze pagina in te vullen.

Download gratis technische documentatie

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

Aangedreven rollenbaan

bg_person_
sandor.jpg

Meer info? Neem gerust contact op met onze adviseurs

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl