Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.be

Storing? Bel
0032-38080278

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0032-38080278

Tandriemen op maat

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Voor het overbrengen van vermogen vanaf een aandrijving levert ACB tandriemen op maat. Dit wordt ook wel trandriem aandrijving of tandriemoverbrenging genoemd. Een tandriem of distributieriem is een kunststof of rubber band met aan de binnenkant tanden. De tandriem loopt vervolgens over tandwielen om het vermogen over te kunnen brengen. Wanneer het nodig is om een hoge krachtoverbrenging te genereren, wordt een tandriem toegepast. De toepassing voor tandriemen is zeer divers. Ze worden veel ingezet bij transportbanden. Het voordeel van tandriemaandrijving ten opzichte van bijvoorbeeld kettingaandrijving is dat de tandriemaandrijving minder geluid maakt, de onderhoudsfrequentie lager is en er geen kans op slippen is (bij correcte spanning).

Om te weten welk type tandriem het beste past bij uw specifieke toepassing is er geen kant en klare tandriemberekening. Een aantal variabelen zijn hierin namelijk belangrijk:

  • Toepassing
  • De grootte van het vermogen
  • Het toerental
  • De (HOH) afstand tussen de beide tandriemschijven

We helpen je daarom graag met de juiste tandriemberekening voor de gewenste toepassing. 

Rubber tandriem op maat

ACB heeft diverse tandriem maten op voorraad te weten: 3M – 5M – 8M – T5 – T10 – AT profiel. De tandriemen worden op maat geleverd en indien nodig kunnen deze worden voorzien van een toplaag met hogere wrijvings- en slijtwaarde. Denk hierbij aan siliconen bekleding of bekleding met polyurethaan foam.

Kunststof tandriem op maat

Net zoals rubber tandriemen op maat is ook de kunststof tandriem op maat leverbaar in de maten 3M – 5M – 8M – T5 – T10 – AT profiel.

Tandriemschijven

Bijpassende tandriemschijven worden geleverd in AT, T of HTD profiel, met of zonder flenzen.

Tandriemberekening

Om de juiste lengte van de benodigde tandriem te berekenen hanteren we de volgende formule: 

Wilt u weten of een tandriem een goede oplossing is voor uw aandrijving? Of hebt u vragen over tandriemen op maat? Neem contact op met een van onze adviseurs.

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl