Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.be

Storing? Bel
0032-38080278

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0032-38080278

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Schakelbanden zijn uitermate geschikt voor het transport van goederen of producten. Dit zijn kunststof matten die worden gebruikt voor licht transport van verpakkingen en voedingsmiddelen, of voor zware transporten zoals in de automobielproductie-industrie. Aangezien wij beschikken over veel ervaring en een ruim assortiment aan transportkettingen en schakelbanden, hebben wij altijd een passende oplossing voor iedere situatie.

 

Toepassingen van schakelbanden

ACB Transportbanden & Onderdelen levert en installeert kunststof schakelbanden en -kettingen voor diverse toepassingen. Schakelbanden worden veelvuldig toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Kenmerkend zijn de lage onderhoudsfrequentie, de flexibiliteit en de efficiëntie van de banden. Met onze schakelbanden is het mogelijk om zowel rechte stukken als bochten te maken binnen dezelfde bandtransporteur. De banden kunnen eventueel worden voorzien van kunststof meenemers.

 

Transporteurs met schakelbanden

Het assortiment transporteurs van ACB biedt kant-en-klare oplossingen voor synchroon transport en een nauwkeurige positionering van producten in het productieproces. Schakelbanden zijn verkrijgbaar in verschillende tandvormen, steekmaten en met verschillende typen deklagen en verstevigingskoorden. Transporteurs van ACB worden geproduceerd volgens de geldende industrienormen (machinerichtlijnen CE) en zijn uitermate geschikt voor slipvrij of synchroon-transport, repeterende processen en een nauwkeurige positionering van het product.

 

Schakelbanden voor iedere situatie

De verschillende materialen die gebruikt worden bij transport- en schakelbanden hebben zeer uiteenlopende eigenschappen. Wij leveren transport- en schakelbanden van kunststof en RVS om zo in iedere branche aan alle eisen en regels te kunnen voldoen.

Voor sommige situaties zijn er geen standaard schakel- of transportbanden leverbaar die voldoen aan de gestelde eisen. Om deze reden bieden wij buiten de standaard banden ook maatwerk aan. In dat geval kunnen de banden naar klantspecificatie worden vervaardigd. In onze werkplaatsen worden banden op de juiste lengte en breedte gemaakt. De banden kunnen eindeloos worden gemaakt door middel van een spiraalverbinder of een penverbinding. Schakelbanden kunnen tevens worden uitgerust met accessoires zoals meenemers, stuursnaren en golfranden.  

 

Advies over schakelbanden ontvangen?

Onze technisch adviseurs geven u graag advies over welke schakelbanden het beste presteren en renderen in uw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen levert kunststof schakelbanden voor iedere situatie. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals bijvoorbeeld CE of HACCP - indien van toepassing.

Wilt u meer informatie over onze schakelbanden? Neem dan contact op met onze specialisten.

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl