Lasverbinding / mechanischeverbinding

In de meeste gevallen worden kunststof transportbanden eindloos gemaakt door middel van een vingerlas. Wanneer de transportband middels vingerlas aan elkaar gelast wordt, ontstaat op de plaats van de las geen hoogteverschil. Op locaties waar een snelle uitwisseling van transportbanden en een geringe uitval van de verbinding vereist is, wordt veelvuldig de gepatenteerde, flexibele kunststofverbinder geadviseerd. Ook eindloos genaaide verbindingen zijn in dergelijke situaties mogelijk.

Een andere mogelijkheid om kunststof transportbanden eindloos te maken, is het toepassen van mechanische riemverbinders. ACB werkt met rvs en kunststof riemverbinders die uitgevoerd zijn in PVC en PU. De keuze voor de juiste riemverbinder is afhankelijk van de trommeldiameter en de dikte van de band.

Wilt u meer informatie over verbindingen voor kunststof transportbanden? Download hieronder vrijblijvend de technische documentatie over kunststof transportbanden of neem contact op met een van onze specialisten.

Download technische documentatie, verbindingen

Vingerlas

Mechanische verbinding

bg_person_
martijn-van-vegchel-1.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Martijn van Vegchel
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl