Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.be

Storing? Bel
0032-38080278

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0032-38080278

Riemverbinders / Vulkaniseren

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Er bestaan verschillende methoden om een rubberen transportband eindloos te maken. ACB doet dat door te vulkaniseren of door het gebruik van riemverbinders.

Warm vulkaniseren:

De warm gevulkaniseerde verbinding is de standaardverbinding die door ACB wordt toegepast. Warm vulkaniseren is de meest duurzame verbinding voor een rubberen transportband, zowel qua sterkte als qua levensduur. Een ander voordeel van warm vulkaniseren is dat er na vulkanisatie geen oneffenheden in de verbinding zitten. De toplaag en onderlaag blijven vlak. Na het vulkanisatieproces kan de installatie direct in bedrijf genomen worden.

Koud verlijmen

Koud verlijmen is ook een manier van eindloos maken van een rubber band.In principe worden beide uiteinden van de band na een bewerking op elkaar geplakt.  Het nadeel van deze manier van eindloos maken is de droogtijd. De lijm dient minimaal 8 uur uit te harden waardoor deze toepassing niet de efficiëntste oplossing is bij een transportband die direct productie dient te draaien.

Riemverbinders:

Wanneer voor riemverbinders wordt gekozen, werkt ACB enkel met de beste kwaliteit riemverbinders, van onder andere de merken Flexco en Alligator.

De meest gebruikte typen riemverbinders in rubber transportbanden zijn:

  • RS62
  • RS125
  • RS187
  • R5

Daarnaast heeft ACB ook een flexibele rubber verbinding genaamd: superscrew.

Superscrew wordt gemonteerd aan de hand van zelf borende en zelf schroevende schroeven. De schroeven zetten zich vast in de band zonder de transportband te beschadigen en/of te doorboren.

Een superscrew verbinding wordt toegepast als een transportband niet direct gelijmd of gevulkaniseerd kan worden. Bij bijvoorbeeld profielbanden is opnieuw vulkaniseren namelijk niet altijd mogelijk. Het voordeel van deze riemverbinder? Een snelle montage met minimale downtime.

Meer weten over riemverbinders of vulkaniseren?

Wilt u meer informatie over riemverbinders/vulkaniseren? Bekijk ons kennisbank artikel: ‘’Transportband eindloos maken met mechanische riemverbinder of gevulkaniseerde las’’

Download hieronder vrijblijvend de technische documentatie over rubberen transportbanden of neem contact op met een van onze specialisten.

Download technische documentatie, transportband verbindingen

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl