Kettingbanen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Wat is een kettingbaan?

Een kettingbaan wordt ook wel een kettingtransporteur of kettingtransport genoemd. Kettingbanen transporteren interne goederen doormiddel van een ketting. Ze worden veel gebruikt in de automotive industrie of wanneer halffabricaten, grondstoffen of pallets intern van A naar B verplaatst moeten worden.

Wat is het verschil tussen een kettingbaan en een kettingtransporteur?

Niets, alleen de benaming. De ene persoon noemt een kettingbaan een ''kettingbaan'' en een ander noemt het ''kettingtransporteur''. 

Voordelen van een kettingbaan

Kettingbanen zijn robuuste constructies met industriële kettingen. Het kan bij langebaansegmenten voordeliger zijn om een kettingbaan/kettingtransport in te zetten in plaats van een rollenbaan. De grip die de kettingbaan biedt, zorgt ervoor dat het probleemloos hoge gewichten kan transporteren. Daarnaast bereikt het een hoge mate van nauwkeurigheid op het gebied van positionering. Nog een voordeel is dat de kettingbanen eenvoudig te reinigen zijn, wat noodzakelijk is in onder meer de voedselindustrie. Kettingbanen zijn leverbaar met 2 of 3 sporen. De transporteurs worden vervaardigd uit staal of RVS. Afhankelijk van de toepassing kan een passende ketting worden bepaald.

Omdat het maken van bochten met een kettingbaan niet mogelijk is, worden in plaats hiervan haakse overgangen gemaakt. Verder is het bij een kettingbaan eenvoudig om bijvoorbeeld pallets met behulp van een heftruck op te pakken of te plaatsen bij het opzet- of afneempunt.

Verschillende soorten kettingbanen

Kettingbanen of kettingbaantransporteurs zijn er in veel verschillende soorten en maten. Daarom is er voor iedere specifieke situatie een geschikte kettingbaan te vinden. Welke kettingbaan het meest geschikt is, is afhankelijk van de omgeving, het product en de toepassing. ACB ontwikkeld en assembleert graag uw kettingbaan op maat.  

Transportketting met meenemers

Net als bij rubber of kunststof transportbanden kunnen op kettingtransporteurs ook meenemers gezet worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact opnemen

Alternatieven voor kettingbanen

Wanneer een kettingbaan niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Bij ACB Transportbanden & Onderdelen zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar voor kettingbanen, die meermaals worden ingezet op advies van onze technisch adviseurs. Deze alternatieven zijn onder andere rubber transportbanden of rollenbanen.

Download technische documentatie, kettingbanen

Advies over kettingbanen ontvangen?

Onze technisch adviseurs geven u graag advies over welke kettingbaan het beste presteert in uw specifieke situatie. ACB Transportbanden & Onderdelen levert kettingbanen voor verschillende toepassingen in de Agro & Food, Recycling & Bulk en Interne logistiek. In ons advies wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met veiligheidsnormeringen - zoals bijvoorbeeld CE of HACCP - indien van toepassing.

Wilt u meer informatie over onze kettingbanen ontvangen? Neem contact op met onze specialisten.

Over ACB transportbanden & Onderdelen

Bij ACB Transportbanden & Onderdelen leveren, onderhouden en monteren we transportbanden, kettingbanen, rollenbanen en transportsystemen. Bovendien leveren we alle toebehoren en onderdelen. Het bedrijf biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week service op alle transportbandinstallaties. Dit gebeurt vanaf meerdere locaties. Op die manier is er altijd snel een service monteur op locatie en beperken we de stilstand tijd tot een minimum.

In Horst heeft ACB een Technische Groothandel met meer dan 30.000 voorraadartikelen op het gebied van transportbanden, kettingbanen en rollenbanen. Daarnaast voeren we een groot assortiment technische onderdelen, gereedschappen en veiligheidsartikelen. De winkel is op werkdagen geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur. ACB Transportbanden beschikt over verschillende kwaliteitscertificaten. Hiermee houden we de kwaliteit continu op een hoog niveau. Voorbeelden van certificaten zijn: ISO9001, IS14001, VCA, MVO en GRAYDON

 

Download technische documentatie, kettingbanen

Technische documentatie downloaden

Vul onderstaand formulier in en download de betreffende technische documentatie

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl