Mailen? Stuur bericht naar
info@acb-transportbanden.be

Storing? Bel
0032-38080278

Nu gesloten
Voor storingen bereikbaar via 0032-38080278

Verschillende soorten interne transportmiddelen

  • Meer dan 25 jaar ervaringMeer dan 25 jaar ervaring
  • KwaliteitsgarantieKwaliteitsgarantie
  • Innovatieve blikInnovatieve blik
  • 24/7 service24/7 service

Binnen productiebedrijven kent men veel verschillende soorten interne transportmiddelen. In veel gevallen is een grote efficiëntie slag te maken bij de inzet van interne transportmiddelen. Traditionele transportmiddelen worden dan vervangen door intelligente oplossingen, transportbanden, rollenbanen, kettingtransporteurs en traversewagen systemen.

Verschillende traditionele interne transportmiddelen

Om goederen binnen magazijnen intern te verplaatsen worden traditionele interne transportmiddelen zoals een hand- en motorpallettruck, orderverzameltruck, stapelaar, vorkheftruck en reachtruck gebruikt. Deze verschillende soorten interne transportmiddelen worden allemaal door een medewerker aangestuurd. In veel gevallen kan voor een dergelijke oplossing een transportband of rollenbaan gebruikt worden als intern transportmiddel.

Transportbanden als intern transportmiddel

Om goederen van A naar B te verplaatsen kan ook een transportband als intern transportmiddel gebruikt worden. Een transportband werkt zelfstandig en nauwkeurig. Daardoor kan een grote efficiëntie slag gemaakt worden. Transportbanden kunnen worden geleverd in rubber en PVC. Afhankelijk van de toepassing en het te transporteren product wordt een transportband geadviseerd.

Rollenbanen als intern transportmiddel

Een rollenbaan als intern transportmiddel wordt ingezet bij het automatisch transporteren van bijvoorbeeld dozen, kratten en pallets. Ook tussen het verpakken en het coderen van pallets worden meestal rollenbanen ingezet. Een van de voordelen van rollenbanen is dat deze goed functioneren onder omstandigheden waar veel vervuiling optreedt, zoals bij bedrijven in de Industrie, Recycling en Bulk. Rollenbanen leverbaar in verschillende uitvoeringen zoals aangedreven rollenbanen, niet-aangedreven rollenbanen en uittrekbare rollenbanen (harmonicarollenbanen).

Kettingtransporteurs als intern transportmiddel

Goederen middels een ketting verplaatsen gebeurt met een kettingtransporteur als intern transportmiddel. Met een kettingtransporteur kunnen zware producten zonder problemen getransporteerd worden. Bovendien is een kan middels een kettingtransporteur een zeer nauwkeurige positionering bereikt worden. Daarom worden ze veel gebruikt in de automotive industrie, in fabrieken waar halffabricaten gemaakt worden en bij intern grondstof transport. Kettingbanen kunnen worden uitgevoerd in staal en RVS met twee of drie sporen.

Traversewagen als intern transportmiddel

Om grote afstanden te overbruggen kan een traversewagen als intern transportmiddel worden ingezet. Een traversewagen kan met een pallet automatisch heen- en weer rijden over een rails. Dit heeft als voordeel dat de rails overgestoken kan worden waardoor de doorgang niet versperd wordt. Hetgeen wel het geval is bij rollenbanen en transportbanden. Alle plekken in het gebouw of op het terrein blijven bereikbaar voor monteurs en schoonmaakdiensten. Bovendien is een traversewagen in onderhoud goedkoper dan de traditionele rollenbaan en transportband. Luxe traverse wagens worden uitgerust met een veiligheidsscanner en kunnen de perfecte schakel zijn tussen bijvoorbeeld twee gebouwen.

Advies over verschillende soorten interne transportmiddelen

Technisch adviseurs van ACB Transportbanden & Onderdelen geven graag advies over het inzetten van verschillende soorten interne transportmiddelen. Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies over welke transportmiddelen het beste passen in uw specifieke situatie? Neem contact met ons op via info@acb-transportbanden.nl of bel 077-398 4416.

 

bg_person_
sandor.jpg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Sandor Verhaeg
Bel +31 (0)77 - 398 44 16
sandor@acb-transportbanden.nl